Ten Hag ziet nieuwe revelatie: "Daramy is wat we zochten"

19 september 2021 – Na een zeer knappe prestatie in de Champions League tegen Sporting Club, heeft Ajax die lijn zaterdag tegen Cambuur doorgezet. Het won maar liefst met 9-0 van Cambuur en trainer Erik ten Hag was dan ook zeer tevreden. Op de persconferentie ging hij onder meer in op David Neres, Jurriën Timber en de nieuwe senstatie Mohamed Daramy.

Ten Hag ziet nieuwe revelatie: "Daramy is wat we zochten"

Allereerst wilde de oefenmeester zijn hele ploeg een compliment geven. "Resultaat is uiteraard het belangrijkste, maar je wilt ook mensen entertainen en dat heeft Ajax vanavond gedaan. Van begin af aan is er op hoge intensiteit gespeeld en dat wilden we ook: de intensiteit van de Champions League meenemen naar de Eredivisie. Dat vraagt veel meer energie in de Eredivisie dan in de Champions League."

Ajax hield tegen Cambuur de nul en vooral Timber was achterin een van de sterkhouders. "Ik ben daar heel tevreden over. Hij gaat steeds meer initiatief nemen en dat is ook wat ik van hem heb geëist. Er zit wat gemakzucht in en dat moest eruit. Hij moest verbeteren in het verdedigen en het organiseren. Dat laatste kan nog een tandje beter, ook in het leiding geven. Als hij nu ook nog zijn concentratie nog de hele wedstrijd kan vasthouden, want hij had een kostbaar foutje in Lissabon."

Miljoenenaankoop Daramy viel na een uur spelen in en scoorde direct. Hij lijkt dus weinig aanpassingstijd nodig te hebben. "Vanaf de eerste training zie je kwaliteiten die passen bij ons spel, kwaliteiten die wij zochten. Zijn snelheid, een rechtsbenige aanvaller die een overtal kan creëren en die er ogenschijnlijk heel makkelijk voorbij loopt. Iemand die de juiste keuzes maakt. Vorige week in Zwolle wilde hij zichzelf laten zien en je zag dat hij het overzicht bewaarde. Dat is knap voor een jonge speler, dat je dat inzicht hebt."

Lees ook: Ontketend Ajax haalt net niet de dubbele cijfers tegen Cambuur

David Neres stond weer eens in de basis en was direct goed voor twee doelpunten. Daarmee lijkt hij zijn mislukte transfer vergeten te zijn. "Dat heeft hij achter zich gelaten en dat heeft hij omgezet in motivatie. Hij traint uitstekend, zijn invalbeurten zijn uitstekend en hij kan zeker een rol spelen in de concurrentiestrijd. Met David heb ik al heel veel gesproken. Ik denk dat hij daar blij mee is. Het staat niet bij voorbaat vast dat hij nummer twaalf of dertien is in het elftal."

Ajax

gerelateerd