Ajax
4 – 0
PSV

Willem Janssen zet zijn vraagtekens bij staking Utrecht-RKC

19 september 2021 – De wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk werd overschaduwd door het gooiende publiek. De wedstrijd werd door scheidsrechter Richard Martens tijdelijk gestaakt en dat leidde bij de spelers op het veld tot verwarring en onbegrip. Aanvoerder Willem Janssen legt voor de camera van ESPN uit hoe de situatie op het veld werd ervaren.

Willem Janssen zet zijn vraagtekens bij staking Utrecht-RKC

"RKC thuis, die moet je winnen. Dan blijf je zelf in de rust nog achter in de kleedkamer, dat wil je ook niet. Het was een hele bijzondere en gekke wedstrijd. Als je dan 2-2 speelt, dan ben je daar best wel chagrijnig over. Na de 1-1 was de stop volgens mij, ik weet het al niet eens meer. Dat we naar binnen moesten, was best wel gek. Wij spelers, zowel van Utrecht als van RKC, hadden niet door wat er aan de hand was."

Kort voor de definitieve staking moesten de spelers al eerder kort naar de kant. "Heel snel gaf hij al een waarschuwing om spelers te beschermen. Toen werd het omgeroepen. Binnen twee minuten besloot hij om de wedstrijd stil te leggen. Op een gegeven moment kwam hij met een aansteker aanlopen en dat was voor hem de aanleiding om van het veld te gaan. Als speler wil je gewoon door en we hadden niet het idee dat het heel erg was."

Lees ook: Martens wil signaal afgeven met staking: "Waar eindigt dit?"

Vooral het feit dat het vervolgens een klein halfuur duurde voordat de spelers weer naar buiten mochten, vond Janssen vervelend. "Toen zaten we binnen en dat duurde heel lang. Aan de ene kant denk je: hij doet het niet voor niets. Aan de andere kant is het als speler lastig want we hadden niet het idee dat er chaos was." Over zijn eigen prestatie was hij overigens nog minder tevreden. "Ik gaf een domme penalty weg en gaf een paar slordige passes. Bij die gele kaart dacht ik dat hij nog een beetje tegen mij aanliep. Maar al met al was het van mijn kant geen beste eerste helft."

Eredivisie

gerelateerd