Stengs grote schlemiel tegen oud-ploeggenoot Boadu

19 september 2021, 14:52   Bijgewerkt: 19 september 2021, 14:57

Het scheelde weinig of AS Monaco had zich in de degradatiezone van de Franse competitie gemanoeuvreerd. Even stond Nice namelijk met 2-1 voor tegen invaller Myron Boadu, maar een kwartier voor tijd veroorzaakte Calvin Stengs een strafschop tegen, waardoor Wissam Ben Yedder er 2-2 van maakte. In de slotfase miste Nice ook nog eens een strafschop, waardoor het een extra zuur gevoel overhield aan de wedstrijd.

Bij Nice kreeg Stengs een basisplaats, samen op het viermans-middenveld met Pablo Rosario. Justin Kluivert keerde terug van een blessure, maar bleef de hele wedstrijd op de bank. Kasper Dolberg startte in de spits, maar haakte al na een kwartier geblesseerd af. Dat bleek niet de enige domper die het te verwerken kreeg, want de openingstreffer kwam op naam van AS Monaco in de persoon van Aleksandr Golovin.

Net na rust lukte het Nice toch nog het tij te keren, want door doelpunten van Andy Delort en Hichem Doudaoui kwam het zelfs op voorsprong. Heel lang heeft het daar echter niet van kunnen genieten, want uitgerekend Stengs veroorzaakte een strafschop, nadat hij zijn tegenstander bij het achterlangs kruisen ongelukkig had aangetikt.

Nadat de strafschop werd benut, kreeg Stengs even nog de hoop dat het allemaal toch nog goed zou komen, want het kreeg zelf namelijk ook nog een strafschop. Amine Gouiri nam plaats achter de bal, maar bewees zijn ploeggenoot een slechte dienst door de pingel te missen. Boadu viel tien minuten voor tijd in, maar kon zijn ploeg niet meer helpen aan een treffer, ondanks dat hij nog een flinke kans kreeg. Zo staat Nice momenteel op de vierde plek, terwijl Monaco teleurstellend dertiende staat.