Van den Brom toont veerkracht en mag aan koppositie denken

19 september 2021, 15:35

John van den Brom heeft uitstekende zaken gedaan in de Belgische competitie. Hij stond met zijn Genk een ruim kwartier voor tijd nog met 1-2 achter tegen St. Truiden, maar dat wist zijn ploeg nog om te draaien. Door twee late treffers vindt Genk de aansluiting weer met de bovenste ploegen en doordat het een wedstrijd minder heeft, mag het zelfs aan de koppositie denken.

Van den Brom koos ervoor om twee oude bekenden in de basis te laten starten. Oud-Willem II'er Mike Tresor stond op linksbuiten terwijl oud-Roda JC'er Ike Ugbo in de spits mocht beginnen Carel Eiting was helemaal niet van de partij. St. Truiden scoorde in de blessuretijd van de eerste helft de 1-0, waardoor Van den Brom met een beroerd gevoel de kleedkamer in ging.

Na rust wisselde hij een aantal spelers en dat pakte uitstekend uit. Het eerste doelpunt kwam namelijk op naam van invaller Joseph Paintsil, twaalf minuten na zijn invalbeurt. De winnende treffer werd zeven minuten voor tijd gemaakt door Paul Onuachu, die er na een uur spelen in kwam. In het vervolg kreeg Genk nog enkele kansen, maar het bleef bij 1-2.

Door de overwinning heeft Genk al vijf wedstrijden op rij niet meer verloren en staat het momenteel op de derde plek. Het heeft twee punten minder dan nummer twee Union St. Gilloise en drie punten minder dan koploper Club Brugge, maar dus ook nog een wedstrijd tegoed. Komende woensdag speelt het uit tegen Royal Antwerp en kan het de koppositie wellicht overnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen