Koeman duidelijk over zijn toekomst bij FC Barcelona

19 september 2021 – Ronald Koeman maakt zich geen zorgen over zijn toekomst als trainer van FC Barcelona. De oefenmeester ging afgelopen week met 0-3 onderuit tegen Bayern München in de Champions League, maar is vooral realistisch en rekent erop het vertrouwen te krijgen. 

Koeman duidelijk over zijn toekomst bij FC Barcelona

"Ik ben meer realistisch dan opportunistisch. Een jaar geleden verloor Barça van Bayern met 2-8 en speelde het met Messi, Griezmann, Suárez", haalt Koeman een herinnering op uit de kwartfinale van het miljardenbal twee edities geleden. "Wij hebben de wedstrijd ditmaal uitgespeeld met Mingueza, Araujo, Balde, Pedri, Gavi, Demir en we wachten nog altijd op de rentree van Ansu Fati. Er zijn momenteel veel wijzigingen in de ploeg, met blessures en veel jonge spelers."

Koeman heeft vertrouwen in zijn toekomst, mede door de steunende uitspraken van voorzitter Joan Laporta. "En die hoef ik niet te herhalen", zei de Nederlander. "Ik weet dat de resultaten tellen. Ik ben niet bang voor mijn toekomst." Over of hij nog vertrouwen heeft in zijn manschappen, ondanks alle afwezigen is hij ook duidelijk. "We hebben vertrouwen in het winnen van wedstrijden, maar er is nog een lange weg te gaan."

Lees ookKoeman lijkt zeker van positie: "Dat verzeker ik hem"

Verder liet de coach weten dat Ansu Fati bijna hersteld is voor zijn rentree, maar een datum wil hij op de rentree nog niet opplakken. Philippe Coutinho is fit genoeg, maar zal geen negentig minuten meedoen. Opnieuw zullen er dus jonge spelers meedoen. "Ik ben niet bang om met talenten te beginnen. Maar je moet niet meteen zes spelers in de basis zetten." De kans is groot dat Koeman weer in 4-3-3 aantreedt. "Maar als je veel centrale verdedigers en maar twee aanvallers hebt, moet je je systeem aanpassen."

LaLiga

gerelateerd