"Het is krankzinnig wat Schmidt doet met de wissels bij PSV"

19 september 2021, 16:44

PSV werd zondagmiddag afgemaakt door Feyenoord in eigen huis. De Eindhovenaren verloren met liefst 0-4 en het ging na de wedstrijd veel over de wissels van trainer Roger Schmidt. ESPN-analist Kenneth Perez denkt dat de Duitser na deze afgang wel zal stoppen met zijn bijzondere keuzes.

Niet alleen begon bijvoorbeeld Noni Madueke op de bank, maar ook werden Eran Zahavi en Mario Götze halverwege al gewisseld. "Ik denk dat Schmidt nu wel stopt met die onzin. Met dat wisselen", zei Perez in de uitzending. "En waarom ik het zeg, want hij mag wisselen wat hij wilt. Maar je wisselt om je spelers fris te houden voor heel veel wedstrijden. Maar ik zag vandaag geen fris PSV."

Mario Been zag een 'vermoeid PSV', dat donderdagavond nog in de Europa League speelde, terwijl Feyenoord dinsdagavond al speelde in de Conference League. "De wissel van Gakpo was de druppel voor het publiek", dacht Perez over de fluitconcerten. "Hij wil een genie zijn, maar het is krankzinnig wat hij doet. Tegen Sociedad hoorde ik iemand zeggen dat het goed is wat hij doet en dat hij dat durft. Maar het is de grootste onzin. Zeker als je het elftal ziet, totaal geen fris elftal. En wat doet het met spelers als je continu wordt gewisseld? Dat is het mentale gedeelte. Het is vervelend om elke keer zoveel wisselingen te hebben, je moet binnen 45 minuten iets geweldigs doen, anders word je gewisseld", vervolgde Perez.

"De frisheid heeft hij niet bereikt. De kwaliteit wil je op het veld hebben staan. Dat ging na de pauze achteruit en toen ging Gakpo er ook nog uit, Bruma bleef staan. Dan speel je met een voorhoede met Doan, Vertessen, Bruma en Thomas…", zei Perez, die daarmee felle kritiek had op Schmidt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen