Assist Bakker belangrijk bij Bayer bij dubbelrol Andrich

19 september 2021, 17:32

Mitchel Bakker heeft zondagmiddag een belangrijke bijdrage geleverd aan de overwinning van Bayer Leverkusen. Na een half uur leek de Nederlandse back met al een assist op zak op weg naar een royale zege, maar door een rode kaart werd het op bezoek bij VfB Stuttgart nog behoorlijk spannend: 1-3.

Want Robert Andrich werd na een half uur voetballen van het veld gestuurd, nadat hij zelf na 89 seconden de score had geopend. Hij deed dat uit een voorzet van back Bakker en zag vervolgens Patrik Schick niet veel later de tweede Bayer-treffer maken, maar het telraam kon snel terug in de kast.

Voor een harde overtreding werd Andrich na een ingreep van de VAR met een rode kaart van het veld gestuurd en nog voor de pauze maakte de thuisploeg een aansluitingstreffer tegen de achterhoede met ook Jeremie Frimpong in de basis. Beide Nederlandse verdedigers kregen een gele prent achter hun naam, al leverde het wel een overwinning op. Na zeventig minuten schoot talent Florian Wirtz de tien van Leverkusen alsnog naar de knappe zege.

Door de overwinning gaat de formatie waarbij Daley Sinkgraven negentig minuten op de bank bleef naar de gedeelde derde plaats, met FSV Mainz. Die ploeg is de eerstvolgende tegenstander voor die Werkself, die dat dus wel moet doen zonder Andrich. Voor Bakker is het na zijn goal en assist tegen eerder Borussia Mönchengladbach al de derde keer in het nog jonge seizoen dat hij direct betrokken is bij een doelpunt.