Koemans' Barcelona krijgt met puntverlies Sevilla weer goed nieuws

19 september 2021 – FC Barcelona komt zelf maandagavond pas in actie in de Primera Division, maar tot dusver kent de ploeg van Ronald Koeman een uitstekend speelweekend. Nadat zaterdag Atlético Madrid al punten verspeelde met een doelpuntloze remise tegen Atheltic Bilbao, gebeurde Sevilla een dag later hetzelfde (0-0).

Koemans' Barcelona krijgt met puntverlies Sevilla weer goed nieuws

De formatie begon zonder Karim Rekik en Oussama Idrissi (beide bleven overigens negentig minuten op de bank) tegen PSV-opponent Real Sociedad en leek na een half uur op achterstand te komen. De gegeven strafschop was echter niet besteed aan Mikel Oyarzabal, die vanaf elf meter de bal niet achter Yassine Bounou kreeg.

Het was sowieso niet de week van Oyarzabal, die tegen PSV afgelopen donderdag in de Europa League in blessuretijd dé kans op de 2-3 op Joël Drommel schoot. De international van Spanje werd uiteindelijk na een uur naar de kant gehaald, maar zag dat zijn ploeggenoten tegen Sevilla niet meer konden scoren.

Voor Koeman betekent dat opnieuw goed nieuws, aangezien Sevilla vorig seizoen lang een van de vier titelkandidaten was in Spanje. Van de huidige volledige top-acht won vooralsnog alleen Osasuna (0-1 bij Deportivo Alavés), al kan Real Madrid daar later zondagavond nog wel bijkomen als ze winnen van Valencia, de huidige nummer drie in La Liga.

LaLiga

gerelateerd