Opsteker Malen bij hoofdrol Haaland in Dortmund-zege

19 september 2021, 20:54

Donyell Malen (22) heeft een uitstekende zondagavond gekend met Borussia Dortmund. De Nederlandse aanvaller begon net als midweeks tegen Besiktas in de Champions League aan de aftrap tegen Union Berlin en was bij twee van de vier goals indirect betrokken en had een bijdrage aan de 4-2 zege op de ploeg uit de Duitse hoofdstad.

De Nederlandse spits werd na zeventig minuten gewisseld en zag dat opnieuw ploeggenoot Erling Haaland de absolute hoofdrol had in eigen huis tegen Union Berlin. En ook na deze zondagmiddag wacht de voormalig PSV'er ook nog altijd op zijn eerste treffer of assist, maar tegen Union Berlin was hij indirect wel bij het openingsdoelpunt betrokken.

Uit een aanval waarin Malen betrokken was, schoot Raphaël Guerreiro – de linksback achter de aanvaller – heerlijk raak met zijn linkervoet in de verre hoek. Bij het derde doelpunt meteen na de pauze werd de meegelopen Malen gezocht bij een lage voorzet vanaf rechts, maar omdat Marvin Friedrich de bal achter zijn eigen keeper liep, werd het een eigen doelpunt, in plaats van de eerste treffer voor Malen.

Maar de hoofdrol ging uiteraard weer naar Haaland, die met een fraaie kopbal de 2-0 had gemaakt. Toen Union via Max Kruse (penalty) en Andreas Voglsammer (kopbal) terug in de wedstrijd kwam, werkte de Noor een diepe bal met een hoge lob ook zijn tweede doelpunt nog tegen de touwen. Malen was op het moment van het 67ste doelpunt van Haaland in 66 Dortmund-duels al gewisseld, maar zal een goed gevoel overhouden aan zijn rol in de overwinning die BVB op de tweede plaats van Duitsland brengt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen