Perfecte reeks Mourinho ten einde ondanks assist Karsdorp

19 september 2021, 20:08

José Mourinho heeft zijn eerste nederlaag als hoofdcoach van AS Roma moeten slikken. De Portugese hoofdtrainer had tot dusver alle officiële wedstrijden gewonnen met zijn nieuwe ploeg, maar zondagavond ging het op bezoek bij Hellas Verona voor het eerst mis: 3-2.

En dat was even wennen voor Mourinho, die zowel in de voorronde van de Conference League als ook in de Serie A alle officiële duels tot dusver had gewonnen. De doelcijfers (zeventien voor, vier tegen) waren ook nog eens indrukwekkend en die serie leek gewoon een vervolg te krijgen. Lorenzo Pellegrini maakte na een half uur uit een voorzet van Rick Karsdorp namelijk op geniale wijze het openingsdoelpunt.

Achter zijn standbeen langs werkte hij de voorzet van de Nederlandse rechtsback binnen. Maar in de tien minuten na de pauze ging het alsnog mis voor Mourinho, die zag dat Antonin Barak en Gianluca Caprari scoorden voor Hellas Verona. Door een eigen doelpunt kwam AS Roma nog wel op gelijke hoogte, maar een heerlijke straatvoetbalgoal van Davide Faraoni bezorgde Mourinho alsnog zijn eerste nederlaag in Romeinese dienst.

Daarmee laat Mourinho na om de koppositite weer te pakken, waarop Internazionale momenteel staat met tien punten uit vier duels. AC Milan en Napoli zijn de enige clubs die nog geen puntverlies leden en kunnen daar tegen respectievelijk Juventus (zondagavond) en Udinese (maandagavond) nog wel overheen gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen