Eerste puntverlies Van Bommel na goals Weghorst en Lammers

19 september 2021, 21:27

Mark van Bommel heeft de koppositie met VfL Wolfsburg zondagavond niet kunnen heroveren. De Nederlandse oefenmeester leed in eigen huis tegen Eintracht Frankfurt (1-1) voor het eerst puntverlies. Sam Lammers deed zijn landgenoot pijn, ondanks dat Wout Weghorst in het tweede bedrijf de treffer van de voormalig PSV'er ongedaan maakte. 

Op voorhand was het sowieso een zeer interessante wedstrijd, want Eintracht Frankfurt-trainer Olivier Glasner was vorig seizoen nog werkzaam in Wolfsburg. Ondanks dat Champions League-voetbal werd behaald, lag de coach in de clinch met de technisch directeur en werd Mark van Bommel afgelopen zomer aangesteld als zijn opvolger. Na en dramatische voorbereiding en dito bekeravontuur won de Nederlandse coach de eerste vier duels in de Bundesliga, waaronder een knappe zege op RB Leipzig.

Maar Glasner had zijn manschappen goed voorbereid tegen zijn oude werkgever, want nadat Weghorst de paal had geraakt, opende Sam Lammers de score na ruim een half uur. Uit een voorzet van Filip Kostic, die weer in genade aangenomen werd na een bizarre transfersoap, schoot de Nederlandse huurling zeer fraai binnen (0-1). Na zijn doelpunt in de Europa League was het zijn tweede goal in Duitse dienst. 

Van Bommel plaatste halverwege een wissel waarmee het tij werd gekeerd in de wedstrijd. Die Wölfe kreeg de overhand in het duel, maar vond lang keeper Kevin Trapp op haar weg. Pas toen Weghorst twintig minuten voor tijd zijn derde Bundesliga-goal dit seizoen uit een rebound binnenschoot, was de Duitse doelman kansloos. Na de gelijkmaker was Van Bommels' formatie nog wel het meest op zoek naar de winnende goal, maar Eintracht trok het punt over de streep. In blessuretijd werd de winnende treffer van de thuisploeg nog afgekeurd vanwege buitenspel. 

VfL Wolfsburg is door het gelijkspel op basis van doelsaldo de koppositie kwijt in Duitsland, die het tot deze speelronde alleen in handen had. Bayen München heeft eveneens dertien punten uit vijf wedstrijden, maar heeft een positief verschil van elf doelpunten meer. Borussia Dortmund is de nummer drie met twaalf punten uit vijf Bundesliga-wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen