Flekken: "Mijn ploeggenoten zeiden dat het wel eens tijd werd"

19 september 2021, 22:24

Mark Flekken is de opvallendste naam in de voorselectie van het Nederlands elftal. Louis van Gaal liet al eerder weten dat hij de doelman van SC Freiburg nauwlettend in de gaten hield en nu staat hij tussen de grootste en beste voetballers van Nederland. Het maakt hem trots.

"Ik had het interview van Van Gaal zelf niet gezien, maar ik kreeg het toegestuurd van meerdere mensen. Dat gaf wel een grijns op mijn gezicht", vertelt de doelman, die voor veel Nederlandse voetbalkenners een grote onbekende is. "Ik speelde in de jeugdopleiding van Roda JC en ben daarna vroeg naar Duitsland gegaan. Toen ben ik van de radar verdwenen. Ik ben een moderne keeper, die goed kan meevoetballen. Maar het belangrijkste is dat ik zoveel mogelijk de nul houd."

Naast Flekken zijn ook Joël Drommel, Tim Krul en Justin Bijlow opgenomen in de voorselectie. Er lijkt nog een doelman af te vallen. "Het is een voorproefje, maar we moeten eerst afwachten hoe het er over drie weken uitziet. Ik voel me vereerd nu al deel uit te maken van de voorselectie. Alles wat daar nog bijkomt over twee weken is mooi meegenomen", doelt hij in Rondo op het moment dat de definitieve selectie bekend wordt. "Mijn ploeggenoten zijn heel blij voor me. Sommigen zeiden dat het ook wel eens tijd werd."

Overigens kende ook Bijlow de doelman niet, vertelde hij op de persconferentie voorafgaand aan de topper met PSV. "Ik denk dat je het antwoord al weet, anders vroeg je het niet. Ik volg hem eigenlijk niet. Maar als hij goed presteert in het buitenland, is het logisch dat hij wordt opgeroepen", aldus de Feyenoorder. Van Gaal kende de sluitpost in eerste instantie ook niet: "'Ik had nog nooit van hem gehoord, maar die schijnt heel goed te keepen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen