Pochettino legt veelbesproken wissel van boze Messi uit

19 september 2021 – Het debuut van Lionel Messi op Parc des Princes verliep zondagavond niet zoals gewenst. Door een treffer in blessuretijd won Paris Saint-Germain weliswaar van Olympique Lyon (2-1), maar op dat moment was de kleine Argentijn al gewisseld. Hijzelf was furieus omdat hij voortijdig naar de kant gehaald werd, maar zijn coach deed het uit voorzorg.

Pochettino legt veelbesproken wissel van boze Messi uit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Uiteraard werd manager Mauricio Pochettino na het duel in de Franse media meteen gevraagd naar de wissel van Messi. "Ik heb het besluit genomen om Messi van het veld te halen, om hem te beschermen tegen mogelijke blessures", was de uitleg van de oefenmeester van Paris Saint-Germain, die geen hand kreeg van Messi. "Er komen belangrijke wedstrijden aan en we wilden hem beschermen." Bij een stand van 1-1 wilde de aanvaller zelf duidelijk blijven staan.

Op social media werd gekscherend al gezegd dat Pochettino hiermee zijn eigen ontslag klaarspeelt. Ook is er overigens kritiek op Messi, die in de ogen van sommige PSG-fans te veel met zichzelf bezig is. Poch wilde er in elk geval niet te veel woorden aan vuilmaken. "Ik neem de beslissingen tijdens de wedstrijd. Daarbij doe ik wat het beste is voor het team en de spelers. Soms vinden ze ze leuk en soms niet", zei de oefenmeester. "Hoe Messi reageerde? Ik vroeg hem hoe het met hem ging en hij zei prima."

Bekijk ook: Messi wordt gewisseld bij PSG en is boos op Pochettino

Over de last-minute overwinning was Pochettino zeer content. "Het team heeft karakter getoond. We zitten in een periode waarin we veel proberen. We willen veel trainen, maar dat is moeilijk als je om de drie dagen speelt en de spelers telkens moeten herstellen", wist Pochettino. "Met zes zeges uit zes wedstrijden in de Ligue 1 gaat het goed. Na de remise tegen Club Brugge was dit belangrijk voor ons. Lyon heeft een goede ploeg, dat uitstekend speelt."

Reacties

Ligue 1

gerelateerd