Het regent tegentreffers in Arnhem: "Zo win je geen wedstrijden"

20 september 2021, 11:16

Het bereiken van de groepsfase van de Conference League was een mooi succes voor Vitesse, maar in de Eredivisie is het vooralsnog bar en boos wat de Arnhemmers laten zien. De 1-4 thuisnederlaag tegen FC Twente bezorgt Thomas Letsch kopzorgen. Na SC Cambuur is Vitesse met dertien tegentreffers de meeste gepasseerde defensie. "Defensieve stabiliteit was vorig jaar ons wapen. Nu regent het tegengoals", constateert de trainer.

"We scoren ook moeizaam. Daar ligt werk voor ons. Maar ik geloof in deze groep. In de verdediging én de aanval. We krijgen de boel op de rit. We staan nu ook niet onder druk. Natuurlijk is resultaat zaligmakend. Maar we gaan niet panikeren", zegt Letsch tegen De Gelderlander. "Dit was zeer teleurstellend. Vooral ook vanwege de Airborne. Nu krijgen we vier goals tegen. We maken op individueel vlak te veel fouten. Twente was niet eens beter, maar wij geven alles weg. Met zoveel fouten win je geen wedstrijden."

De hiervoor genoemde krant omschrijft Vitesse in de competitie als 'los zand'. 'Ongeïnspireerd, onrustig en ondermaats. (...) Letsch moet met zijn troepen aan de slag, want zo wordt de competitie een vat vol ellende. In de spelersgroep is allereerst een mentale stap noodzaak. De focus kan niet alleen op de Europese avonturen liggen. In de Eredivisie wordt meer geëist.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen