Koevermans doet aangifte, regionale politiek reageert geschokt

20 september 2021Mark Koevermans is in de nacht van zaterdag op zondag wederom thuis belaagd. De ramen van de voordeur zijn ingegooid en het huis is beklad met graffiti. Het zou voor woede en frustratie zorgen binnen Feyenoord. De Rotterdamse politie heeft bevestigd dat de directeur aangifte heeft gedaan. 

Koevermans doet aangifte, regionale politiek reageert geschokt

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam zegt in een reactie dat er aandacht is voor de veiligheid van de betrokkenen bij Feyenoord City. "Maar om wat voor maatregelen dat gaat, houden we voor ons. Daar communiceren we nooit over. Er is regulier overleg tussen de club en de driehoek, de zogenoemde vierhoek, maar vanwege de vakantieperiode is die de laatste keer verschoven naar een later tijdstip. De 'vierhoek' komt twee keer per jaar bij elkaar", laat een woordvoerder weten bij RTV Rijnmond.

Ondertussen komen er vanuit de lokale politiek ook reacties op het incident. "Dit is volstrekt idioot en onaanvaardbaar. Het klinkt raar, maar het is lastig om nog nieuwe woorden te vinden om dit te beschrijven. Het houdt niet op en dat is zorgelijk", zegt CDA-fractievoorzitter Christine Eskes. Eerder stonden ook al woedende fans in de tuin bij de bestuurder. Het heeft naar alle waarschijnlijkheid alles te maken met de plannen om De Kuip te verlaten voor Feyenoord City.

"Een kleine groep lijkt de boel te willen vergallen. Ze doen blijkbaar alles om dat nieuwe stadion om zeep te helpen. Maar zo werkt het niet in Nederland. Ik hoop dat supporters die iets meekrijgen over wie dit heeft gedaan, dit melden bij de politie", laat PvdA'er Dennis Tak weten. Robert Simons van Leefbaar Rotterdam is ook niet blij met de ontwikkelingen. "Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn. Je mag elkaar voor rotte vis uitmaken. Maar dit... Doe eens even normaal! Het einde is zoek. Ik hoop dat de politie die gasten eens pakt."

Feyenoord

gerelateerd