KNVB spaart schlemiel Clasie niet na rode kaart tegen Heracles

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 september 2021 – Jordy Clasie moest zondagmiddag het duel met Heracles Almelo vroegtijdig staken. De middenvelder ging namelijk met rood van het veld in de eerste helft. Daardoor gaven de Alkmaarders een 0-1 voorsprong weg. Heracles won met 3-2 door een doelpunt van Rai Vloet in de slotfase. De komende twee duels moet de voetballer van AZ ook nog toekijken vanaf de bank.

KNVB spaart schlemiel Clasie niet na rode kaart tegen Heracles

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Clasie kreeg in eerste instantie geel voor een tackle op Luca de la Torre, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük werd door de VAR naar het scherm geroepen. Na het bestuderen van de beelden besloot hij alsnog om de middenvelder met een rode prent van het veld te sturen. De KNVB vindt het een terechte straf, blijkt uit het feit dat de ervaren controleur nog twee wedstrijden moet brommen. Daardoor mist hij de wedstrijden tegen FC Twente en Go Ahead Eagles.

Het kan er nog wel bij voor AZ, dat heel matig is gestart aan het nieuwe seizoen. Na vier wedstrijden heeft de ploeg van Pascal Jansen nog maar drie punten. Alleen van sc Heerenveen werd gewonnen. Naast Heracles, wisten ook PSV en RKC al te winnen van de ploeg die deze zomer veel kwaliteit verloor. Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu en Jonas Svensson vertrokken. Clasie heeft een basisplaats sinds het vertrek van Koopmeiners, maar benadeelde zijn ploeg dus flink in Almelo.

"Dit mag mij als ervaren speler niet overkomen, al was het nooit mijn intentie. Het wordt de eerste keer dat ik geschorst ga worden voor een rode kaart. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Maar ik heb wel het gevoel dat dat snel kan veranderen. Dat had vandaag al gekund en dus is het extreem zuur dat ik juist nu rood kreeg", vertelde hij voor de microfoon van ESPN.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd