Van der Luer: "Ik mag niet in de buurt van het stadion komen"

20 september 2021 – Eric van der Luer speelde meer dan vierhonderd wedstrijden voor Roda JC. Daarnaast was hij in Kerkrade werkzaam als hoofdtrainer, hoofd-opleidingen, scout en assistent. Nu komt hij het stadion niet meer in. De voormalig voetballer heeft namelijk een stadionverbod gekregen.

Van der Luer: "Ik mag niet in de buurt van het stadion komen"

"Ik heb die brief, ondertekend door 'onze Mexicaanse vriend' nog liggen", doelt hij in het Algemeen Dagblad op Mauricio García de la Vega. Hij wilde de club overnemen, maar kon rekenen op felle kritiek van Van der Luer. Dat leverde de oud-speler uiteindelijk een straf op. "Ik mag niet in de buurt van het stadion komen, tenzij ik er een afspraak heb. Tja, zo gaan ze bij Roda blijkbaar met oud-spelers om."

Inmiddels heeft hij de voetballerij helemaal achter zich gelaten. Hij werkt inmiddels als mentor op het MBO, waar hij leerlingen ondersteunt die dierverzorger willen worden. "Ach, in essentie is mijn werk nu niet anders dan in het verleden. Je leidt nog steeds op. Het doel voor de kinderen is nu alleen niet Roda JC 1 halen, maar in een dierentuin of op een boerderij werken. Mooi om daar een steentje aan bij te mogen dragen."

Van Luer geniet van zijn werk. "Ik haal er voldoening uit om kinderen op weg te helpen. En dat kan ik. Als trainer ben je natuurlijk ook een beetje pedagoog en psycholoog", aldus de oud-voetballer, die zijn overstap van de voetballerij naar de 'normale' maatschappij niet moeilijk vond. "Ach, wat is zwaar? Als je Roda JC hebt meegemaakt, kun je alles aan."

Eredivisie

gerelateerd