Koeman cynisch na felle kritiek op speelwijze van FC Barcelona

21 september 2021, 07:35

Ronald Koeman heeft gereageerd op de felle kritiek aan zijn adres. De Nederlandse coach werd hard aangepakt door de Spaanse media, nadat hij met Luuk de Jong én Gerard Piqué in de spits speelde om de achterstand tegen Granada nog om te zetten naar een gelijkspel. Volgens de oefenmeester kan er momenteel weinig anders, gezien alle afwezigen bij de Catalanen.

"We missen ontzettend veel spelers momenteel. Natuurlijk proberen we altijd volgens de FC Barcelona-stijl te voetballen, maar als een wedstrijd om andere dingen vraagt, moet je je aanpassen. Wat dat betreft ben ik niet ontevreden", zei Koeman over zijn ploeg, die veel de lange bal hanteerde. "Kijk naar alle afwezigen. Wat moet je dan doen?", vroeg hij zich hardop af. Wel is ook in deze omstandigheden een gelijkspel tegen Granada volgens hem niet genoeg. 

Het tiki-taka-spel van de Catalanen is momenteel niet te spelen. "Er was geen ruimte en de buitenspelers in de één-tegen-één hadden het op snelheid niet kunnen winnen. Dan moet je op een andere manier de wedstrijd doen kantelen", zei Koeman over het gelijkspel. "De mensen kunnen tevreden zijn met de houding van de spelers op het veld. Alleen het resultaat (1-1) stemt niet tevreden. Maar we hebben er alles aan gedaan om te winnen. Alleen dit FC Barcelona, is niet meer het Barça van acht jaar geleden." Ook zou er in zijn ogen veel meer tijd bijgetrokken moeten worden dan de vier minuten die de arbiter slechts deed.

Lees ookMedia gooien olie op het vuur voor Koeman: 'Een nachtmerrie'

Koeman gaf aan dat hij door het ontbreken van Ansu Fati en Ousmane Dembélé snelheid mist voorin. "Dus moet ik naar andere manieren zoeken om te winnen. Sorry als ik het niet kan doen op de manier die jullie willen zien of dat jullie het niet begrijpen hoe ik speel", sneerde de oefenmeester enigszins cynisch. Op elke vraag over zijn toekomst was hij duidelijk. "Ik heb geen enkele zin meer om over mijn toekomst te praten"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen