Spors liet FC Twente-trio links liggen voor Vitesse in zomer

21 september 2021 – Het is enigszins onrustig bij Vitesse. Na het geweldige vorige seizoen én dit seizoen plaatsing voor de groepsfase in de Conference League, gaat het in de Eredivisie vooralsnog bijzonder matig. Technisch directeur Johannes Spors krijgt daarvoor de tijd gepresenteerd, want volgens De Gelderlander is de kritiek op zijn functioneren enorm gegroeid de laatste maanden.

Spors liet FC Twente-trio links liggen voor Vitesse in zomer

Volgens het regionale dagblad had Spors de mogelijkheden om in deze zomer Lars Unnerstall, Robin Pröpper én Ricky van Wolfswinkel binnen te halen. Laatstgenoemde was volgens de technisch eindverantwoordelijke te oud en de eerste twee spelers liet hij eveneens lopen op de transfermarkt. Het drietal kwam terecht bij FC Twente, dat afgelopen weekend met liefst 1-4 verloor in Arnhem.

En dus is men bij Vitesse kritisch op Spors, die de contracten van sterkhouders Riechedly Bazoer, Oussama Tannane, Matus Bero, Eli Dasa en Danilho Doekhi ziet aflopen in de zomer van 2022. Als zij niet bijtekenen, kunnen ze gratis vertrekken en loopt Vitesse een miljoenenbedrag aan potentiële transferinkomsten mis. En dus komen er cruciale maanden aan. 'De 'td' zit in zijn examenjaar. Vorig seizoen heeft de Arnhemse club kunnen teren op de kwaliteiten in een selectie, die grotendeels was samengesteld door Mohammed Allach en Marc van Hintum', schrijft de ochtendkrant, die wel een voorbehoud maakt.

Lees ookHet regent tegentreffers in Arnhem: "Zo win je geen wedstrijden"

'Voor de korte termijn zijn er volop sportieve zorgen in Arnhem. Maar van een crisis is geen sprake. Het gat naar de nummer drie van de Eredivisie, Heerenveen, bedraagt slechts vier punten. Nieuwe spelers moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Het avontuur in de Conference League vreet ook energie', aldus De Gelderlander. Spors haalde Markus Schubert (Schalke 04), Toni Domgjoni (FC Zürich), Julian von Moos (FC Basel), Romaric Yapi (Brighton & Hove Albion), Yann Gboho (Rennes) en Nikolai Baden Frederiksen (Juventus) wel naar Vitesse, terwijl Jacob Rasmussen en Loïs Openda opnieuw werden gehuurd.

Eredivisie

gerelateerd