Waarom Mazraoui nog niet bijgetekend heeft bij Ajax

21 september 2021 – Ajax-verdediger Noussair Mazraoui is met de club in gesprek over het verlengen van zijn aflopende verbintenis. Toch is er vooralsnog geen akkoord gekomen met de rechtsback. Zelf wil hij graag in Amsterdam blijven, mits er een aanbieding komt, waarbij op alle vlakken de voorwaarden in orde zijn.

Waarom Mazraoui nog niet bijgetekend heeft bij Ajax

Dat legt Mazraoui uit tegenover Voetbal International. Daarbij is dus ook het financiële plaatje zeker belangrijk. "Ik doe er niet geheimzinnig over. Als je als speler zeventien jaar bij een club speelt, wil je op alle vlakken een bepaalde waardering voelen. Dat betreft dan ook het financiële verhaal", bevestigt de international van Marokko. Dat het bijtekenen langer duurt dan gedacht, komt ook omdat Mazraoui even geen zaakwaarnemer had. Inmiddels is er met Mino Raiola een bekende naam aangetrokken die zijn diensten momenteel vertegenwoordigt.

"Als de voorwaarden goed zijn, is het akkoord, en zijn we er zo uit. Maar zolang we nog niet op dat punt zijn aanbeland, weet je gewoon niet wat de toekomst brengt. Daar zijn zo veel voorbeelden van. Maar iedereen weet mijn gevoel bij Ajax. Ik hou van de club, ik hou van de supporters, ik hou van alle mensen hier. Dat staat ook los van mijn contractsituatie", aldus Mazraoui, die ondanks de keuze voor Raiola 'graag in Amsterdam wil blijven'.

Lees ookTen Hag over contractverlenging Mazraoui: "Goede van de mens"

"Ik heb aangegeven wat ik wil bij Ajax en hij gaat daarmee aan de slag. Zo zie ik het. Ik beslis helemaal zelf waar mijn toekomst ligt, niemand anders. Als Mino een aanbieding krijgt, dan legt hij die mij voor. Als ik het zie zitten, is het een akkoord", legt Mazraoui uit. "Veel ingewikkelder is het niet. Ik ben geestelijk onafhankelijk en loop nu al een tijdje mee, dus kan ik helemaal mijn eigen mening vormen. Daarbij word ik ook omgeven door familie en vrienden die me al mijn hele leven kennen. Ik laat me verder niet makkelijk beïnvloeden. Ik weet wat ik wil."

Ajax

gerelateerd