Elia (34) legt uit waarom hij wil wachten op ADO Den Haag

21 september 2021 – ADO Den Haag kan Eljero Elia (34, op archiefbeeld in ADO-shirt) nog geen contract aanbieden of betalen, toch keert de dertigvoudig international terug in de Hofstad. De voormalig speler van onder anderen Juventus, Feyenoord en Hamburger SV doet het uit clubliefde, omdat hij de club waar hij doorbrak wil helpen.

Elia (34) legt uit waarom hij wil wachten op ADO Den Haag

Dat laat Elia weten op de website van de Eerste Divisie-club. "Natuurlijk zou het prachtig zijn om mijn carrière af te sluiten bij de club waar het voor mij allemaal begon, maar in deze fase wil ik ADO Den Haag helpen waar mogelijk. Daarom heb ik besloten om nu alvast bij ADO Den Haag te zijn", legt hij uit. "Op dit moment kijk ik er vooral naar uit om met de groep mee te trainen en wat er verder gaat gebeuren wacht ik rustig af."

Sinds zijn vertrek bij FC Utrecht, waar hij onder trainer René Hake geen deel meer uitmaakte van de plannen, zit Elia zonder club. Voor zijn stap naar de Domstad sprak de aanvaller overigens ook met de clubleiding in Den Haag, maar vond het toen nog te vroeg voor een terugkeer en wilde bovendien nog bovenin meespelen in plaats van tegen degradatie in de Eredivisie.

Bovenin meespelen kan hij bij ADO Den Haag mogelijk nu alsnog gaan doen, mits de club hem over een tijdje kan betalen. Ondanks alle financiële perikelen neemt Ruud Brood met zijn selectie momenteel de vierde plaats in op het tweede niveau van Nederland. Ook dingt het nog volop mee naar de eerste periodetitel. "We gaan het nog spannend maken", zei Brood daarover tegenover Omroep West na de zege op Jong PSV (0-1) maandagavond.

Over de (mogelijke) komst van Elia staat op de clubsite in het statement te lezen: 'De club is al enige tijd in gesprek met Elia over een mogelijke terugkeer van de 34-jarige aanvaller. Hoewel beide partijen graag zouden willen, maakt de huidige situatie waarin ADO Den Haag verkeert het niet mogelijk om spelers toe te voegen aan de huidige selectie. Toch wil de 30-voudige Oranje-international betrokken zijn bij ADO Den Haag en heeft besloten mee te gaan trainen met de eerste selectie. (…) Na een aantal positieve gesprekken biedt ADO Den Haag hem nu dus de kans om mee te trainen.'

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd