Lovre wil ongelijk van Anderlecht bewijzen

Ger
29 juli 2006, 08:30

Met Goran Lovre strikte FC Groningen deze zomer een talentvolle middenvelder met Europese ervaring. De Serviër kon zijn contract verlengen bij Anderlecht, maar koos op gevoel voor een tweejarig verblijf in de Martinistad. FCUpdate.nl had in de Euroborg een gesprek met de 24-jarige middenvelder. "Groningen heeft door het afgelopen seizoen een geheel nieuw imago gekregen."

Hoewel de technische staf van FC Groningen niet al te hoog van de toren wil blazen, lijken alle ingrediënten voor een nieuw stuntseizoen aanwezig. De noordelingen hielden hun selectie nagenoeg intact en trokken met Luis Suárez, Njazi Kuqi, Brian van Loo, Ondrej Svejdik en Goran Lovre bovendien vijf nieuwe spelers aan. Na een reeks magere seizoenen, waarvan twee zelfs in de eerste divisie, heeft Groningen een onstuimige groei ingezet naar de subtop van Nederland. "Ik heb het afgelopen seizoen een beetje gevolgd", zegt Lovre over de voorbije jaargang van de Eredivisie. "Ik heb vooral met speciale belangstelling naar de play-offs gekeken, omdat in die fase de transfer naar Groningen concreet werd. Nu ik hier drie weken heb doorgebracht, ben ik niet verbaasd dat de ploeg op de vijfde plaats is geëindigd."

Goran Lovre

Goran Lovre

Lovre stond al geruime tijd op het lijstje van de club uit Noord-Nederland. "De eerste keer dat ik contact had met Groningen is inmiddels al een hele tijd geleden. Vorig jaar in december heb ik gesproken met trainer Ron Jans en algemeen directeur Hans Nijland. De daaropvolgende zes maanden hebben we verschillende gesprekken gevoerd. Het heeft wat tijd gekost, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om naar Groningen te komen. Ik had verschillende opties. In Nederland kon ik kiezen uit een aantal clubs. Ik vind het niet netjes om de namen vrij te geven, maar het waren subtoppers. Ook was er interesse vanuit België en enkele clubs in Engeland. Mijn gevoel zegt me dat ik me het beste kan ontwikkelen bij Groningen. De club zit in de lift en heeft door het afgelopen seizoen een geheel nieuw imago gekregen."

Goran Lovre

Goran Lovre

Voor Lovre is FC Groningen de tweede club waarmee hij op het hoogste niveau speelt. De middenvelder maakte zijn profdebuut bij Anderlecht, waar hij op zestienjarige leeftijd werd gecontracteerd. "Ik kwam destijds over van Partizan Belgrado. Daar heb ik vanaf mijn negende de jeugdopleiding doorlopen. De Joegoslavische voetbalschool had overigens veel overeenkomsten met de Nederlandse. Ook daar stak men veel tijd in techniektraining. De scouts kregen me in de gaten tijdens het jeugd-WK in 1998. Op dat toernooi was ik de aanvoerder van het nationale team onder zestien jaar. Hoewel we in de kwartfinale tegen Italië verloren na strafschoppen, maakten we een prima indruk. Na de laatste wedstrijd heb ik de overstap gemaakt naar Anderlecht."

Goran Lovré

Goran Lovré

Lovre hoopt bovendien dat hij door de transfer in beeld komt voor de nationale ploeg van Servië. De middenvelder speelde nog geen A-interland, maar werd de afgelopen jaren wel gevolgd door de bondscoach. "Twee jaar geleden maakte ik deel uit van de ploeg die verliezend finalist werd op het EK onder 21. We verloren de finale van - opnieuw - Italië. De coach van het nationale team had onze wedstrijden op het toernooi gevolgd. Na het EK zei hij tegen me dat ik een kans zou krijgen bij de A-selectie als ik me zou bewijzen bij Anderlecht. Doordat vooral het afgelopen seizoen volledig in het water is gevallen, kon ik geen plaats in de WK-selectie afdwingen." Hij besluit met een lach: "Als je de prestaties van Servië-Montenegro achteraf bekijkt, is het eigenlijk niet zo'n ramp dat ik er niet bij zat."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen