'Kompany wil Nederlander bij Anderlecht na stoppen Bellamy'

21 september 2021 – Anderlecht heeft Willem Weijs op de korrel als nieuw lid van de technische staf. De huidige trainer van Willem O21 moet het begeleidingsteam van Vincent Kompany gaan versterken op korte termijn. De Belgische is naarstig op zoek naar extra handen, omdat er in de afgelopen weken twee assistenten vertrokken. Weijs moet er aan worden toegevoegd.

'Kompany wil Nederlander bij Anderlecht na stoppen Bellamy'

Weijs wordt volgens het Brabants Dagblad en Het Nieuwsblad na Jelle ten Rouwelaar, de huidige keeperstrainer van Anderlecht, vermoedelijk spoedig de tweede Nederlander in de technische staf van Anderlecht. Een akkoord tussen Willem II en de Belgische topclub is er overigens nog niet, maar wordt wel op korte termijn verwacht. Zelf staat hij in elk geval wel open voor deze stap. 

FC Eindhoven informeerde volgens het BD afgelopen zomer nog tevergeefs bij Weijs, die als interim-coach even scepter zwaaide bij NAC Breda, maar na onenigheid met Peter Hyballa moest vertrekken. Dat hij over de benodigde trainerspapieren beschikt, is een belangrijke voorwaarde. Will Still, die ook gehaald gaat worden, en Kompany hebben hun papiertje nog niet.

Lees ookBellamy stopt als assistent bij Anderlecht: "Het monster is terug"

Still kan worden gezien als de opvolger van Aaron Danks, die begin september naar Aston Villa is vertrokken. Craig Bellamy moest zijn taken bij de topclub neerleggen vanwege een depressie. De piepjonge Still (28), die eerder hoofdcoach was van Beerschot, en Weijs gaan de nieuwe technische staf vormen van de nummer vijf van de Jupiler Pro League.

Eredivisie

gerelateerd