Ronald de Boer steunt Koeman in Spaanse pers: "Rust bewaren"

21 september 2021, 17:19   Bijgewerkt: 21 september 2021, 17:27

Het lijkt inmiddels een wetmatigheid: FC Barcelona heeft punten verspeeld, en dus staat de positie van Ronald Koeman ter discussie in de Spaanse pers. Ook na het 1-1 gelijkspel tegen Granada was het weer raak. Koeman kreeg echter bijval van landgenoot Ronald de Boer.

In gesprek met Mundo Deportivo sprak de voormalig speler van Barça zijn steun uit. "Barcelona bevindt zich in een lastige fase", erkende hij. "Dat is triest, maar men moet goed nadenken over wat er nu moet gebeuren. Rust is het belangrijkst. Er zijn nieuwe spelers aangetrokken en men moet geduld hebben", doelde hij ook op de trainer.

"Koeman moet blijven", vervolgde hij concreter. "In mijn ogen is het een zeer goede coach. Hij heeft een Barça-hart en zal zeker succesvol zijn in de komende seizoenen." De Boer pareerde onder meer de kritiek op het systeem van Koeman, die geregeld met drie centrumverdedigers speelde. "Je kunt ook aanvallend spelen met drie achter, zoals Chelsea doet. Koeman zou ook gewoon 4-3-3 willen spelen, maar dat kan nu niet", doelde hij op de blessuregolf bij de club.

"Als je verliest, komt er altijd kritiek bij de grote clubs", snapte De Boer, al noemt hij dat wel 'respectloos' tegenover Koeman. "Iedereen heeft zijn mening en dat maakt het moeilijk op dit moment. Maar dat is het leven van een trainer. Laten we hopen dat de president de rust bewaart."

Lees ook: ESPN: tóch crisisoverleg bij FC Barcelona

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen