Ten Hag over opvolging Koeman: "Wat moet je er allemaal mee?"

21 september 2021 – Vooralsnog is Ronald Koeman nog gewoon trainer van FC Barcelona, maar in de Spaanse media wordt al volop gespeculeerd over wie hem zou moeten opvolgen. Erik ten Hag is daarbij een van de genoemde namen. Voorafgaand aan de wedstrijd van zijn Ajax tegen Fortuna Sittard werd de trainer daarmee geconfronteerd.

Ten Hag over opvolging Koeman: "Wat moet je er allemaal mee?"

"Wat moet je er allemaal mee?", luidde het duidelijke antwoord van Ten Hag tegenover ESPN. "Wij zijn lekker met Ajax bezig." Onder meer voormalig Barça-trainer Pep Guardiola gaf aan Ten Hag een goede optie te vinden voor Barcelona, maar ook dat zegt de Ajax-coach weinig. "Ik weet het niet. Laten we het gewoon over deze wedstrijd hebben."

Ook na enig aanhouden wilde Ten Hag er verder niet op ingaan. "Dat soort geruchten zijn leuk voor jullie, maar niet voor ons. Jij hebt er weer een item aan", grapte hij vervolgens richting verslaggever Jan-Joost van Gangelen. "Anders moet je ook na gaan denken en alles van jezelf vergen", zei hij lachend.

De speculaties over wie Koeman moet opvolgen, kwamen dinsdag weer op gang na het teleurstellende 1-1 gelijkspel van Barcelona tegen Granada. De berichtgeving was daarbij wisselend. Mundo Deportivo beweerde dat Koeman voorlopig nog het vertrouwen krijgt, terwijl er volgens ESPN juist een crisisoverleg had plaatsgevonden over zijn positie.

Lees ook: ESPN: tóch crisisoverleg bij FC Barcelona, Xavi en Cruijff in beeld

Ajax

gerelateerd