Spitse maakt comeback in Oranje-basis, geen Vd Sanden

21 september 2021 – Sherida Spitse staat voor het eerst in drie maanden tijd weer in de basis bij een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen. De middenveldster moest door een blessure de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan, maar is inmiddels alweer enige tijd fit. Haar basisplaats gaat ten koste van Shanice van de Sanden. 

Spitse maakt comeback in Oranje-basis, geen Vd Sanden

De nieuwe bondscoach Mark Parsons lijkt daarmee Daniëlle van de Donk door te schuiven naar de rechtsbuitenpositie, waar zij met Vivianne Miedema en Lieke Martens voor de doelpunten moet gaan zorgen. Verder koos Parsons opnieuw voor rechtsback Sisca Folkertsma, vorige wedstrijd de enige nieuweling in de basis ten opzichte van de Olympische Spelen.

Daarmee zijn ook de overige speelsters geen verrassing. Doelvrouw Sari van Veenendaal wordt ondersteund door een defensie die naast Folkertsma bestaat uit Stephanie van der Gragt, Aniek Nouwen en Dominique Jansen. Jackie Groenen en Jill Roord staan naast Spitse op het middenveld. 

Nederland speelt om 20:45 uur in en tegen IJsland de tweede wedstrijd onder Parsons, die de ploeg naar het WK van 2023 moet leiden. Daarin zal het beter moeten dan afgelopen vrijdag, toen thuis tegen Tsjechië een teleurstellend gelijkspel werd behaald. 

Eredivisie

gerelateerd