Ploeterend Atlético ontsnapt dankzij rode kaart en Suárez

21 september 2021, 21:15   Bijgewerkt: 21 september 2021, 21:27

Luis Suárez heeft dinsdagavond zijn waarde voor Atlético Madrid maar weer eens bewezen. Zijn ploeg had het erg moeilijk op bezoek bij laagvlieger Getafe, maar een rode kaart een kwartier voor tijd was het startschot van een comeback. Dankzij twee doelpunten van de voormalig Ajacied won het in een matige wedstrijd met 1-2. 

Atlético begon goed aan het nieuwe La Liga-seizoen, maar had nu een zware week achter de rug. In de Champions League kwam het niet tot scoren tegen een uiteindelijk tienkoppig FC Porto (0-0) en in het weekend bleef de brilstand tegen Athletic Bilbao - dit keer stond Atlético met tien - opnieuw negentig minuten op het bord staan. Tegen het nog puntloze Getafe was het dus van belang dat de ploeg die over spitsen als Luis Suárez, Antoine Griezmann en Joao Felix kan beschikken het net weer ging vinden.

Maar ook daar bleek dit bijzonder lastig. Atlético speelde een zwakke eerste helft, waarin het tegen het defensief ingestelde Getafe nauwelijks tot kansen kwam. Dat gold ook voor de gastheren, al hadden die op slag van rust aan één kans genoeg. De doorgaans betrouwbare Jan Oblak zat bij een verre voorzet flink mis en hoewel dat in eerste instantie nog geen consequenties had, was het uit een tweede voorzet wel raak. Stefan Mitrovic kopte de nummer negentien op voorsprong tegen de nummer twee.

Een nieuwe teleurstelling dreigde voor Atlético, dat een kwartier voor tijd echter werd 'geholpen' door tegenstander Carles Alena. De middenvelder plantte zijn noppen op gemene wijze in het been van Matheus Cunha. Hij kon er met rood af en voor Atlético bood dat de mogelijkheid tot een slotoffensief. Daarin was het niemand minder dan Luis Suárez, die tot vandaag pas op één goal in zes wedstrijden stond, die zijn ploeg wist te redden. In de 78e minuut schoot hij van dichtbij binnen en net toen de blessuretijd inging was hij met een kopbal goed voor de beslissende 1-2.

Zo was het de Uruguayaan die zijn ploeg in een verder matige wedstrijd aan een sensationele ontsnapping hielp. Voor even zijn Los Rojiblancos weer koploper, al neemt Real Madrid die positie weer over als het woensdag in eigen huis weet te winnen van Mallorca. Atlético komt zaterdagavond opnieuw in actie. Dan gaat het op bezoek bij de net als Getafe nog puntloze hekkensluiter Deportivo Alavés. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen