Balotelli draagt bij aan ongelofelijke comeback tegen Besiktas

21 september 2021, 21:49

De Turkse koploper Besiktas heeft dinsdagavond twee dure punten verloren tegen Adana Demirspor. In eigen huis leek de ploeg de overwinning al zo goed als binnen te hebben, maar de bezoekers kwamen van een 3-0 achterstand op spectaculaire wijze terug tot 3-3. Invaller Mario Balotelli had daarbij een belangrijke bijdrage.

Het leek er op voorhand niet op dat Adana Demirspor veel te vertellen zou hebben tegen Besiktas. De thuisploeg was de nog ongeslagen koploper in de Turkse competitie, dat in de eerste vijf duels slechts twee doelpunten tegen kreeg. Dat het bij rust met 2-0 voor stond - doelpunten van Francisco Montero en Josef - was dan ook niet verrassend.

Kort na rust leek de wedstrijd helemaal in het slot gegooid. De twintigjarige linksback Ridvan Yilmaz, die al goed was voor de assist bij de goal van Josef, tekende zelf voor de 3-0. Dat Matis Vargas na een uur spelen nog iets terug deed, leek de bezoekers in eerste instantie dan ook niet meer dan een eretreffer op te leveren.

Het bleek echter de aanzet tot een spectaculaire comeback, waarbij verloren zoon Mario Balotelli een hoofdrol zou vertolken. Hij kwam in de 67e minuut in de ploeg en tekende iets meer dan tien minuten later voor de 3-2. In de zevende (!) minuut van de blessuretijd zou hij opnieuw belangrijk zijn. Dit keer gaf hij de assist op Britt Assombalonga, die met zijn gelijkmaker de rampzalige avond van Besiktas compleet maakte.

'Geen hersenen'

Balotelli zou echter Balotelli niet zijn als hij niet ook buiten de lijnen zou opvallen. Dat Besiktas-coach Sergen Yalcin in 2013 in een interview zei dat de spits 'geen hersenen' had, was hij namelijk nog niet vergeten. Na de 3-3 besloot hij de trainer nog even op te zoeken om hem iets duidelijk te maken.