Koopmeiners debuteert met zege; Inter blijft ongeslagen

21 september 2021, 22:47

Het basisdebuut van Teun Koopmeiners in de Serie A is dinsdagavond goed verlopen. De van AZ overgekomen middenvelder stond voor het eerst negentig minuten op het veld bij de 2-1 zege van Atalanta op Sassuolo. Hij stond op het veld met Marten de Roon en Robin Gosens, terwijl bij de verliezende partij ook Abdou Harroui het laatste halfuur meedeed.

Atalanta - Sassuolo 2-1

Koopmeiners werd rustig gebracht in zijn eerste weken bij Atalanta, met steeds iets meer speelminuten. Nadat hij bij de 0-1 zege op Salernitana één helft speelde, was het dit keer tijd voor een basisplaats. Met de voormalig AZ-aanvoerder op het veld was het vrijwel direct raak. Het was Gosens die al binnen drie minuten voor de openingstreffer tekende.

De score werd na 37 minuten verdubbeld door David Zappacosta, al zou Sassuolo nog voor rust iets terugdoen. Het was EK-winnaar Domenico Berardi die kort voor rust de aansluitingstreffer maakte, maar daar zou het ook bij blijven voor de bezoekers. In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor voor Atalanta de derde overwinning van het seizoen een feit werd. De ploeg staat na vijf wedstrijden op tien punten, wat nu recht geeft op de vierde plaats.

Fiorentina - Inter 1-3

Ook Stefan de Vrij en Denzel Dumfries kwamen vanavond in actie in de Serie A. Voor laatstgenoemde was dat ondanks zijn geweldige optreden bij de 6-1 zege op Bologna 'slechts' als invaller. De oud-PSV'er moest de eerste 66 minuten vanaf de bank toekijken. Vanaf daar zag hij onder meer zijn concurrent op de rechterflank Matteo Darmian scoren. De Italiaan maakte kort na rust de gelijkmaker.

In de eerste helft was Fiorentina namelijk op voorsprong gekomen dankzij een treffer van Riccardo Sottil. In het tweede bedrijf kwam Inter echter een stuk beter voor de dag. Drie minuten na de 1-1 van Darmian was het opnieuw raak, dit keer door spits Edin Dzeko. Hij schoot Inter op een voorsprong die uiteindelijk ook nog zou uitlopen tot 1-3. Ivan Perisic zette kort voor het einde van de wedstrijd die eindstand op het scorebord, waardoor Inter voor even ongeslagen aan kop gaat in de Serie A.