Gravenberch na nieuwe ruime zege: "Uitgeleerd wil ik niet zeggen"

21 september 2021 – Ryan Gravenberch heeft het met Ajax in de laatste twee wedstrijden niet bepaald moeilijk gehad. Na de 9-0 tegen SC Cambuur werd dinsdagavond ook Fortuna Sittard met 0-5 verslagen. De vraag of dergelijke overwinningen niet saai worden, riep bij de negentienjarige middenvelder vooral verbazing op.

Gravenberch na nieuwe ruime zege: "Uitgeleerd wil ik niet zeggen"

In gesprek met ESPN maakte Gravenberch duidelijk te genieten van dergelijke zeges. "Ik heb liever dit dan dat het in de 89e minuut 1-1 staat en we nog zwaar moeten knokken voor de 2-1", begon hij. "Ik heb er altijd wel plezier in. Wij vinden dit niet erg, je wil gewoon winnen."

Eerder gaf Matthijs de Ligt als speler van Ajax na een soortgelijke reeks aan 'uitgeleerd' te zijn bij de club, maar dat is bij Gravenberch niet aan de orde. "Uitgeleerd wil ik niet zeggen. De laatste twee wedstrijden ging het heel makkelijk, maar vorig seizoen hebben we ook gezien dat het begin goed ging en later wat minder. Dat kan dit seizoen ook weer gebeuren."

Toch erkende Gravenberch dat hij bij wedstrijden als tegen Cambuur en Fortuna moeite heeft scherp te blijven. "Soms heb ik eerlijk gezegd wel moeite om m'n focus te houden als ik zo snel voor kom. Dan word ik een beetje te gemakkelijk. In de rust zei de trainer dat vandaag ook tegen me. Dan moet ik even het knoppie omzetten."

Lees ook: Ajax dendert door en geeft ook Fortuna Sittard pak voor de broek

Ajax

gerelateerd