Koeman spreekt zich uit: "Lionel Messi heeft hier alles verbloemd"

22 september 2021 – De toekomst van Ronald Koeman bij FC Barcelona is zeer onzeker. De Nederlandse oefenmeester verloor van Bayern München en speelde gelijk tegen Granada, waardoor zijn positie onder druk is komen te staan. Koeman heeft zelf wel een verklaring waarom de start van het nieuwe seizoen minder goed is dan gehoopt en vooraf voorspeld.

Koeman spreekt zich uit: "Lionel Messi heeft hier alles verbloemd"

In gesprek met Voetbal International geeft Koeman aan dat hij beseft dat hij als coach van Barça alles moet winnen. Juist daar gaat het de laatste tijd mis. "In Spanje ligt zoiets dan vaak aan de trainer. Het is heel zwart-wit. De trainer die verliest, wordt altijd tactisch overklast door de trainer die wint. Penalty tegen in de laatste minuut, terwijl je bijvoorbeeld negentig minuten beter bent geweest? Tactiek."

Lionel Messi moest deze zomer noodgedwongen de deur bij FC Barcelona achter zich dichttrekken, omdat zijn contract wegens financiële problemen niet kon worden verlengd. "Lionel Messi heeft alles verbloemd. Hij was zó goed en hij wón. Natuurlijk had hij goede spelers om zich heen, maar hij maakte het verschil. Door hem lijkt iedereen beter dan hij is. Dit is geen kritiek, maar een constatering."

Zonder Messi staat FC Barcelona met acht punten op de achtste plaats, maar de topclub heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan huidige koploper Atlético Madrid. Afgelopen seizoen streed Barça lange tijd mee om de titel, maar mocht Atlético uiteindelijk feestvieren.

LaLiga

gerelateerd