Ultee zag kansloos Fortuna: "Ajax is gewoon wereldtop"

22 september 2021 – Sjors Ultee kan leven met de keiharde nederlaag die hij met Fortuna Sittard moest slikken tegen Ajax. De Amsterdammers zegevierden met 0-5 en gaven de thuisploeg geen moment hoop op een stunt. Ultee gaf na afloop aan niet te zijn geschrokken van het grote verschil tussen zijn ploeg en de huidige koploper.

Ultee zag kansloos Fortuna: "Ajax is gewoon wereldtop"

De jonge trainer komt woorden tekort in zijn complimentenregen over de Amsterdammers. "Ajax behoort niet alleen tot de top van Nederland, maar is gewoon wereldtop", aldus Ultee in gesprek met ESPN. "En dan spelen ze ook nog eens in de beste opstelling. Dan weet je dat het lastig gaat worden. In die situatie probeer je dan maar de schade te beperken."

Dat lukte echter niet. Met 0-5 noteerde Ajax opnieuw een monsterscore. "Ik denk dat er heel weinig clubs in Nederland zijn die Ajax partij kunnen bieden", vervolgt de coach. "Zelfs hun reserves vormen een goed elftal. Ik hoor wel eens dat we ze moeten aanpakken, maar dat is haast niet te doen. Ze spelen op een bizar hoog tempo. Tja..."

Fortuna slaagde er dankzij de ingecalculeerde nederlaag niet in om te ontsnappen uit de gevarenzone. De Limburgers bezetten momenteel de zestiende plaats in de Eredivisie. Alleen AZ en PEC Zwolle zijn slechter aan het nieuwe seizoen begonnen.

Ajax

gerelateerd