Ajax met afstand meest productieve club in Europese top 10

22 september 2021 – Ajax is dit seizoen vooralsnog een niet te stoppen aanvalsmachine. Na zes speelronden hebben de heersende Amsterdammers een doelsaldo van +26. Ajax scoorde zelf 27 keer en kreeg slechts één treffer om de oren. In de tien grootste competities in Europa is er geen club die het Amsterdamse tempo kan bijbenen.

Ajax met afstand meest productieve club in Europese top 10

Een blik op de tien sterkste competities van Europa, op basis van de huidige coëfficiëntenranking, leert dat de Oostenrijkse ploegen nog het meest in de buurt komen van Ajax. Red Bull Salzburg en Sturm Graz sloegen beide dit seizoen tot dusverre 21 keer toe. De clubs speelden echter wel al twee wedstrijden meer dan Ajax. Sturm Graz kreeg bovendien al tien goals om de oren, veel meer dan Ajax (1).

Van de Europese wereldtop is Bayern München de ploeg die zich het best met Ajax kan meten. De Duitse grootmacht sloeg dit seizoen twintig keer toe, iets meer dan Inter en Paris Saint-Germain (18). Ajax-opponent Borussia Dortmund is onder aanvoering van Erling Haaland ook uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De Duitsers scoorden al zeventien keer.

Lees ook: Kranten over oppermachtig Ajax: "Ze baden in weelde"

Met name de laatste twee speelronden legde Ajax de basis voor de indrukwekkende doelcijfers. De Amsterdammers wonnen afgelopen zaterdagavond met liefst 9-0 van SC Cambuur, terwijl Fortuna Sittard dinsdagavond op een 0-5 nederlaag werd getrakteerd.

Ajax

gerelateerd