Opsteker Koeman: Fati kan na 51 duels rentree maken

22 september 2021 – Supertalent Ansu Fati kan komend weekend eindelijk zijn rentree maken bij FC Barcelona. De achttienjarige aanvaller moet het midweekse duel met Cádiz nog aan zich voorbij laten gaan, maar ligt op schema om komende zondag terug te keren binnen de lijnen. In eigen huis neemt FC Barcelona het dan op tegen Levante.

Opsteker Koeman: Fati kan na 51 duels rentree maken

Dat meldt Sport. Het nieuws van de medische staf zal door de geplaagde coach Ronald Koeman als een geweldige opsteker worden ervaren. De Nederlander beleeft een wisselvallige seizoenstart en kan de klasse van Fati goed gebruiken. De achttienjarige Fati beleefde afgelopen seizoen een sterke start, door in zeven duels vier keer trefzeker te zijn.

In november raakte het megatalent echter geblesseerd aan zijn knie. De schade leek mee te vallen, maar diverse tegenslagen hielden hem uiteindelijk bijna een jaar aan de kant. In totaal moest hij al vijftig duels aan zich voorbij laten gaan. Duel nummer 51 moet hij eveneens laten schieten. De ontmoeting met Cádiz van donderdagavond komt namelijk nog te vroeg.

Fati, die rugnummer tien overnam van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Lionel Messi, moet de voorhoede van FC Barcelona van een kwaliteitsimpuls gaan voorzien. Waarschijnlijk verhuist Koeman Memphis Depay naar de spitspositie om Fati een plek aan de linkerkant te gunnen. Bovendien smacht Koeman naar de terugkeer van Ousmane Dembélé en Sergio Agüero.

LaLiga

gerelateerd