ADO Den Haag krijgt twee weken extra om einde te voorkomen

22 september 2021 – ADO Den Haag krijgt van de KNVB twee weken uitstel om de benodigde vijf miljoen euro bij elkaar te sprokkelen, zo weet Voetbal international. Als er eind oktober nog steeds geen sluitende begroting is, verliest de club mogelijk haar proflicentie. In dat geval verliest ADO Den Haag de plek in de Nederlandse profvoetballerij.

ADO Den Haag krijgt twee weken extra om einde te voorkomen

De zoektocht naar een nieuwe grootaandeelhouder heeft nog altijd geen succes opgeleverd. Omdat ADO Den Haag al maandenlang geen sluitende begroting meer kan overleggen, nam de KNVB al zes punten in aftrek. ADO ging tegen die sanctie in beroep, maar moet inmiddels vrezen voor het voortbestaan. De club heeft in ieder geval wat extra tijd gekregen.

"We hebben begrepen dat het om eind oktober gaat",aldus een woordvoerder in gesprek met VI. "Het neemt niet weg dat we er alles aan doen om zo snel mogelijk een oplossing te vinden." ADO Den Haag is nu nog in handen van het Chinese United Vansen, maar die partij heeft inmiddels al een maandenlange betalingsachterstand. Daardoor kampt ADO momenteel met zware financiële problemen.

Sportief gaat het in Den Haag beter dan vooraf verwacht. De Hagenaars bezetten momenteel de vierde plaats in de competitie en moeten alleen Jong AZ, Jong Utrecht en Excelsior voor zich dulden. De Rotterdammers hebben evenveel punten, maar een iets beter doelsaldo.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd