Opmerkelijk: Koeman komt met statement en verlaat persmoment

22 september 2021 – Ronald Koeman heeft  een opmerkelijke persconferentie gegeven in aanloop naar het uitduel met Cádiz. In een drie minuten durend monoloog bood hij geen ruimte aan journalisten om vragen te stellen, maar nam hij zelf het woord. De trainer vroeg daarbij om begrip van de supporters, nu zijn club een lastige periode doormaakt. 

Opmerkelijk: Koeman komt met statement en verlaat persmoment

Koeman ligt al maanden onder vuur bij FC Barcelona, waar voorzitter Joan Laporta het liefst schoon schip wil maken. Het werkte afgelopen week dan ook niet mee dat Bayern München met 0-3 won en Granada een punt pakte in Camp Nou (1-1). Koeman heeft een ontslagpremie van ruim tien miljoen euro in zijn contract staan, waardoor een ontslag gezien de financiële problemen niet mogelijk is.

"De club zit met mij in een periode van wederopbouw", las Koeman voor. "De economische situatie schaadt ook de sportieve prestaties. We moeten als ploeg herbouwen zonder investeringen en dat kost geld. De talenten waarmee we nu werken, kunnen over een paar jaar wereldsterren zijn. Jonge spelers krijgen nu kansen, zoals Xavi en Andrés Iniesta ook kregen. Alleen is daarvoor geduld noodzakelijk."

"In de Champions League kun je geen wonderen verwachten", vervolgt Koeman. "De nederlaag tegen Bayern München moeten we dan ook op die manier bekijken. Het team heeft steun nodig, in woorden en daden. We rekenen op de steun van de fans in deze beslissende tijden. Daar zijn we enorm blij mee. Hup Barça", sloot Koeman af, om vervolgens de zaal te verlaten.

LaLiga

gerelateerd