FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Topscorer WK 2014 vervolgt loopbaan in Qatar

22 september 2021 – James Rodriguez vervolgt zijn loopbaan in Qatar. De dertigjarige middenvelder, die zich in 2014 nog kroonde tot topscorer van het WK in Brazilië, heeft een akkoord bereikt over een overstap naar Al Rayyan. De Colombiaanse middenvelder heeft de medische keuring reeds doorlopen en neemt na elf jaar afscheid van het Europese topvoetbal.

Topscorer WK 2014 vervolgt loopbaan in Qatar

FC Porto nam Rodriguez in 2010 over van het Argentijnse Banfield. In Portugal ontwikkelde hij zich tot een van de grootste talenten van Europa, constateerde ook AS Monaco. De Franse talentenjager strikte Rodriguez, die slechts één jaar nodig had om zich in de kijker te spelen bij Real Madrid. Daar droegen zijn sterke prestaties op het WK 2014 flink aan bij. Met vijf goals werd hij topscorer van dat eindtoernooi.

De tachtigvoudig Colombiaans international werd voor 75 miljoen euro overgenomen van Monaco, maar kwam in zes jaar tijd tot slechts 85 optredens in La Liga. Daarin was hij nog wel goed voor 29 treffers en 28 assists. Hij verkaste nog redelijk succesvol op huurbasis naar Bayern München en werd vorig seizoen gratis naar Everton gestuurd. In de Premier League kon hij echter eveneens niet imponeren.

James Rodriguez verkast daarom nu naar Al Rayyan, de huidige nummer acht van de Qatarese competitie. In Qatar komt hij onder meer voormalig topspelers Santi Cazorla (Al Sadd) en Toby Alderweireld (Al-Duhail) tegen.

Eredivisie