Ferdinand laat Virgil links liggen: "Beste van de Premier League"

22 september 2021, 16:50

Rio Ferdinand vindt Virgil van Dijk op dit moment niet de beste verdediger van de Premier League. De voormalig speler van onder meer Manchester United en Engeland oppert namelijk dat de grote uitblinker van dit moment rondloopt bij koploper Chelsea. Daar maakt Antonio Rüdiger een uitstekende indruk.

"Sinds Thomas Tuchel de manager van Chelsea is, geldt hij voor mij als de beste centrumverdediger", laat Ferdinand weten in zijn podcast Vibe with Five. "De verschillen met Rúben Dias zijn niet groot, maar ik vindt dat Rüdiger een grote impact op zijn team heeft. Dat was onder Frank Lampard zeker niet het geval. Het is duidelijk dat hij niet in de smaak viel bij Frank. Er waren zelfs geruchten dat ze hem wilden verkopen."

De keuze van Ferdinand valt dus niet op Van Dijk, die inmiddels weer helemaal terug is bij Liverpool en het Nederlands elftal na een loodzware knieblessure. "De afgelopen jaren was Van Dijk de man bij Liverpool. Zeker als hij helemaal fit is. Hij heeft ook een geweldige impact gehad op zijn team. Zeker als we over de afgelopen seizoenen van de Premier League kijken naar alle centrumverdedigers."

De strijd om de titel in de Premier League lijkt dus seizoen weer eens bijzonder spannend te gaan worden. Momenteel is het Chelsea van Rüdiger de trotse koploper, al kan dat snel veranderen. Liverpool en Manchester United hebben namelijk evenveel punten. Zaterdagmiddag staat voor Chelsea de topper tegen Manchester City op het programma. De regerend kampioen staat momenteel vijfde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen