Winst voor basisklant Boadu, Botman zegeviert met Lille

22 september 2021, 21:00

Myron Boadu heeft woensdagavond met zijn AS Monaco in de Ligue 1 een 3-1 overwinning geboekt op AS Saint-Etienne. De Nederlander mocht weer eens in de basis beginnen bij de Monegasken, al kon hij zijn stempel niet echt drukken. Ook het Lille OSC van Sven Botman mag na vanavond drie punten bijschrijven.

Boadu begon samen met Kevin Volland in de punt van de aanval tegen Saint-Etienne. De Duitse aanvaller liet zich na 27 minuten gelden door de 1-0 te verzorgen. Daarna kwamen de gasten met tien man te staan na een rode kaart van doelman Etienne Green. Toch slaagde Saint-Etiennne er via Denis Bouanga in om voor de rust op gelijke hoogte te komen. In de tweede helft werd Boadu naar de kant gehaald voor Wissam Ben Yedder. Vanaf de bank zag onze landgenoot hoe zijn vervanger met twee doelpunten voor een 3-1 zege zorgde.

Botman stond op zijn beurt negentig minuten binnen de lijnen bij regerend landskampioen Lille, dat een teleurstellende seizoenstart kent. In eigen huis stond Lille tegen Stade Reims halverwege al op een comfortabele voorsprong dankzij doelpunten van Jonathan David en Benjamin André. In het tweede bedrijf veroorzaakte Botman een strafschop, die door Alexis Flips werd benut. Daarna was Reims, dat aantrad met Mitchel van Bergen en Azor Matusiwa, niet meer in staat om een punt te grijpen in Rijsel.

Door de driepunters staan Monaco en Lille nu allebei op acht punten na zeven wedstrijden. Dat zal echter nog niet tot tevredenheid leiden. De clubs zijn namelijk terug te vinden op de twaalfde en dertiende plek en dat is niet voldoende voor twee ploegen die bovenin mee willen draaien. Het verschil met koploper Paris Saint-Germain, dat later vanavond speelt, is nu al tien punten in het voordeel van de Parijzenaars.