Laporta verrast door merkwaardige actie Koeman: "Niet nodig"

23 september 2021 – De merkwaardige persconferentie die Ronald Koeman woensdag hield, heeft ook Barça-president Joan Laporta verrast. De bekritiseerde trainer van FC Barcelona las in de perszaal een statement voor, waarna hij geen ruimte overliet voor vragen van journalisten. De voorzitter werd pas kort van tevoren op de hoogte gebracht door de actie.

Laporta verrast door merkwaardige actie Koeman: "Niet nodig"

Dat Laporta pas op het laatste moment hoorde van Koemans merkwaardige plan, werd opgetekend door Mundo Deportivo. "Hij is verplicht om de persconferenties bij te wonen, maar is vrij om zich op zijn eigen manier te uiten", stelde de president, die aangaf de beslissing van Koeman te respecteren.

Toch stelde hij wel dat hij de actie van de trainer 'niet nodig' vond, al snapte hij dat de situatie waarin Koeman zich bij Barcelona bevindt ertoe heeft geleid. Over het aanblijven van de Nederlander sprak hij zich niet uit. "Zolang hij trainer van Barça is, zal hij onze volledige steun krijgen. We zullen altijd beslissen in het belang van Barça, maar in principe is Koeman nog steeds de coach." 

Dat laatste heeft overigens ook te maken met de ontslagpremie van naar verluidt ruim tien miljoen euro, die Koeman bij een ontslag mee zou krijgen. Gezien de financiële situatie van de Catalanen kan die op dit moment niet betaald worden. Vanavond lijkt Koeman dan ook gewoon in de dugout te zitten wanneer Barça het in La Liga opneemt tegen Cadiz (22.00 uur). 

Lees ook: Opmerkelijk: Koeman komt met statement en verlaat persmoment

LaLiga

gerelateerd