Linssen maakt honderdste 'in stijl': "Was tel even kwijt"

23 september 2021 – Voor Bryan Linssen was zijn treffer tegen sc Heerenveen een heel bijzondere. Niet alleen rondde hij een voorzet van Alireza Jahanbakhsh met een prachtig hakballetje af, maar het was ook nog eens zijn honderdste treffer in de Eredivisie. Slechts vier spelers gingen hem deze eeuw voor. "Ik ga voor plek één, ik heb nog een paar jaar."

Linssen maakt honderdste 'in stijl': "Was tel even kwijt"

Het duurt nog even voor Linssen Klaas-Jan Huntelaar (154), Luuk de Jong (135), Dirk Kuyt (134) en Blaise N'Kufo (114) heeft ingehaald, maar de Feyenoorder maakt na woensdag in ieder geval met hen deel uit van de club van honderd. "Dit was er wel eentje in stijl", zei Linssen tegen ESPN over zijn prachtige treffer. "Daarvoor stond ik zelf buitenspel bij de 2-0 (de afgekeurde goal van Jahanbakhsh, red.), dus deze was wel belangrijk."

Linssen zelf zat nog niet heel lang met de statistiek in zijn hoofd. Pas vlak voor de wedstrijd tegen PSV, waarin hij ook scoorde, kreeg hij te horen dat de teller bijna op honderd staat. "Maar ik heb er verder niet heel lang bij nagedacht. Dick Advocaat zei vorig jaar al dat ik voor mijn honderste moest gaan, dus ik was de tel ook even kwijt", lachte de aanvaller.

Naast Linssen verscheen ook de naam van Guus Til bij de 3-1 overwinning op Heerenveen twee keer op het scoreformulier. Over zijn ploeggenoot was Linssen lovend. "Hij is ook gewoon een draver", begon hij lachend. "Die blijft gaan, dat is ongekend. Op dit moment speelt hij gewoon goed en is hij heel belangrijk voor ons. Het is lekker dat je meerdere jongens hebt die doelpunten kunnen maken. Vorig jaar was het vooral Berghuis, nu zijn we allemaal wel een beetje aan het scoren. Dat is ook belangrijk."

Feyenoord

gerelateerd