Jansen wil verwachtingen AZ niet bijstellen: "We kunnen beter"

23 september 2021 – Pascal Jansen heeft er vertrouwen in dat zijn AZ de verwachtingen van dit seizoen gewoon waar kan maken. Na een slechte seizoensstart staan de Alkmaarders, die in de top vier willen eindigen, op de voorlaatste plaats. "Wij concentreren op wat we kunnen beïnvloeden, en dat zijn alle wedstrijden die nog gaan komen."

Jansen wil verwachtingen AZ niet bijstellen: "We kunnen beter"

"Natuurlijk is het gevoelsmatig niet lekker", begon Jansen tegenover de NOS over de zeventiende plaats van AZ. "Het is iets wat niet bij deze club past. Je speelt best aardig, maar het is gewoon nog niet goed genoeg." Jansen wees op de laatste drie wedstrijden, waarin achtereenvolgens PSV (0-3), Randers (2-2) en Heracles Almelo (3-2) zonder veel kansen toch tot een resultaat kwamen tegen de Alkmaarders.

Uiteraard is de leegloop bij AZ als duidelijke oorzaak aan te wijzen. Jansen verwacht nu dat de meer ervaren spelers gaan opstaan. "We hebben een aantal jongens die wel wat gewend zijn en behoorlijk wat wedstrijden achter hun naam hebben staan. Jongens als Bruno Martins Indi, Timo Letschert en Fredrik Midtsjø. Dat zijn jongens die dat toch wel op moeten pakken, die de routine en ervaring meebrengen die op dit moment wordt gevraagd."

Of de top vier een realistische doelstelling is, wordt op een later moment met de clubleiding besproken. Zelf vindt Jansen niet dat de ambities moeten worden bijgesteld. "Op dit moment niet. Het is een stroeve, vervelende start, maar we zijn er wel van overtuigd dat we een dusdanig goede selectie hebben dat we beter kunnen dat wat we op dit moment laten zien."

Vanavond gaat AZ op bezoek bij FC Twente op jacht naar de tweede zege van het seizoen. De wedstrijd in Enschede begint om 21:00 uur. 

Eredivisie

gerelateerd