Gakpo vreest: "Moeten niet in deze sleur blijven zitten"

23 september 2021 – Na een uitstekende seizoensstart bevindt PSV zich nu in een iets mindere fase. Na de pijnlijke 0-4 nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord ging het tegen Go Ahead Eagles bijna weer mis. Pas kort voor tijd maakten de Eindhovenaren de winnende 1-2, tot grote opluchting van aangever Cody Gakpo.

Gakpo vreest: "Moeten niet in deze sleur blijven zitten"

Na afloop van de wedstrijd wilde de reserve-aanvoerder het matige spel niet wijten aan vermoeidheid of aan de veel bekritiseerde wissels van trainer Roger Schmidt. "Natuurlijk trainen we weinig", stelde hij in gesprek met De Telegraaf. "Maar bij een club als PSV mag je verwachten dat spelers elkaar kunnen vinden."

Als er al een oorzaak aan te wijzen is, is dat volgens Gakpo na de zware verliespartij tegen Feyenoord vooral een mentale. "Je kunt op twee manieren reageren en wij hebben dat niet op de goede gedaan. Zondag liep het niet, nu weer niet. We moeten niet in deze sleur blijven zitten en weer met elkaar met plezier op het veld staan."

Daarbij hielp het in ieder geval dat PSV alsnog drie punten pakte. Het was Gakpo zelf die de bal uit een hoekschop op het hoofd van matchwinner Marco van Ginkel legde. "Ik was er heel blij mee. Dit was een heel lastige pot. Na die nederlaag van zondag mochten we geen punten laten liggen."

Lees ook: Schmidt: ''Go Ahead onze beste tegenstander tot nu toe''

PSV

gerelateerd