Ekkelenkamp geniet in Berlijn: "Dit is een goede stap voor mij"

23 september 2021, 13:10

Jurgen Ekkelenkamp liet Ajax deze zomer achter zich voor een avontuur bij Hertha BSC. De middenvelder was in zijn eerste wedstrijd meteen trefzeker en heeft het erg naar zijn zin in de hoofdstad van Duitsland. Toch ziet hij ook grote verschillen met het voetbal in Nederland.

"In Nederland wordt zeer technisch gevoetbald. Hier in Duitsland gaat het meer om veel lopen en hard werken", vertelt Ekkelenkamp in gesprek met het Duitse medium Kicker. "Ik ben zelf een teamspeler die altijd hard werkt voor het team. Daarnaast probeer ik belangrijk te zijn met doelpunten en assists. Het is mijn kracht om veel gevaarlijke momenten te verzorgen. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart zijn daarin voorbeelden voor me."

Ekkelenkamp maakte tijdens zijn debuut ook zijn eerste doelpunt. "Dat was een geweldig moment tegen Greuther Fürth. Als je twee minuten na je invalbeurt meteen scoort, zorgt dat voor veel zelfvertrouwen", aldus de 21-jarige jeugdinternational, die geniet in Berlijn. "Een mooie stap, een geweldige club en een sterke competitie. Ik voel het vertrouwen van de trainer. Dit is een goede stap voor mij."

Aanstaande zaterdag (15.30 uur) hoopt Ekkelenkamp opnieuw minuten te maken namens Hertha. Dan gaan de Berlijners namelijk op bezoek bij RB Leipzig. De nieuwe werkgever van Ekkelenkamp is het nieuwe seizoen in de Bundesliga begonnen met zes punten uit vijf wedstrijden. Nadat er werd verloren van 1. FC Köln, VfL Wolfsburg en Bayern München bleek Hertha wel te sterk voor VfL Bochum en Greuther Fürth.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen