Lewandowski vergeleken met Nederlander: "Hij was geweldig"

23 september 2021, 15:00

Robert Lewandowski werd afgelopen seizoen met 41 doelpunten topscorer van de Bundesliga en kroonde zich ook tot topschutter van Europa. Als winnaar van de Gouden Schoen treedt de spits van Bayern München in de voetsporen van onder meer Marco van Basten. Lewandowski ziet dan ook gelijkenissen tussen hem en de Nederlander.

"Het is altijd lastig om voetballers met elkaar te vergelijken, maar ik lijk qua speelstijl wel een beetje op Marco van Basten", aldus Lewandowksi in een uitgebreid interview met Kicker. "Dat is wel een beetje te zien in mijn manier van lopen en bewegen. Van Basten was echt een geweldige aanvaller. Als ik me dan toch met een speler van vroeger moet vergelijken, dan graag met Marco van Basten."

Lewandowski wil ondanks zijn vele doelpunten niet bekend staan als spits, die alleen maar bezig is met aanvallen. "In het moderne voetbal moet je soms dingen voor het team doen. Daarbij wil ik geen spits zijn die alleen maar voorin staat te wachten op ballen. Ik wil dat ik mezelf moeiteloos aan ieder systeem aan kan passen. Ik wil een complete en moderne spits zijn die het team uiteindelijk kan helpen met doelpunten."

De 33-jarige routinier is ook uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. In de Bundesliga heeft hij er namelijk na vijf wedstrijden al zeven in liggen en ook in de Champions League gaat het prima. Tijdens de 0-3 overwinning op bezoek bij FC Barcelona was de Pool goed voor twee treffers. Vrijdagavond hervat Lewandowksi met Bayern München de jacht op doelpunten. Dan gaat Bayern op bezoek bij promovendus Greuther Fürth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen