Koeman moet puzzelen: Luuk de Jong start in de basis

23 september 2021 – Luuk de Jong heeft zijn basisplaats terug bij FC Barcelona. De aanvaller zat tegen Granada nog op de bank bij het eerste fluitsignaal, maar kwam als invaller wel binnen de lijnen. Tegen Cádiz mag hij zich weer vanaf de aftrap laten gelden, net als Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Koeman moet puzzelen: Luuk de Jong start in de basis

De aanvaller kwam op Deadline Day over van Sevilla en werd vooral gezien als stormram, maar door blessureleed mag hij nu weer in de basis beginnen. Memphis en Yusuf Demir moeten de aanvalsleider van aanvoer voorzien. Het is voor Koeman te hopen dat de aanvaller veel ballen krijgt, of dat de andere spelers vaak genoeg scoren. De druk is namelijk hoog na de 0-3 nederlaag tegen Bayern München en het 1-1 gelijkspel tegen Granada. 

Lees ook: Laporta stelt Koeman tijdelijk gerust: "Maar als het moet..."

Op het middenveld wordt Frenkie de Jong geflankeerd door Sergio Busquets en toptalent Gavi. Sergino Dest mag zich laten zien als linksback door blessures bij Jordi Alba en de zeventienjarige Álex Balde. Op de rechterflank mag Óscar Mingueza zich laten zien. Koeman hoeft, gelukkig voor hem, niet overal te puzzelen: Gérard Piqué en Ronald Araújo vormen het centrum van de defensie.

LaLiga

gerelateerd