'Chelsea verandert wensenlijstje en wil De Ligt oppikken'

23 september 2021, 22:29

Matthijs de Ligt was woensdagavond van onschatbare waarde bij Juventus door de winnende 3-2 binnen te schieten tegen Spezia, maar dit seizoen is hij nog niet onomstreden in Italië. Massimiliano Allegri speelt het liefst met twee centrale verdedigers en kan ook beschikken over de routiniers Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. Chelsea wil de Nederlander graag naar Londen halen.

Dat meldt The Daily Mirror. De Engelse topclub wilde afgelopen transferperiode Jules Koundé van Sevilla overnemen, maar hij bleek onbetaalbaar te zijn. De club lijkt geen nieuwe poging te doen aankomende window. De ploeg van Thomas Tuchel heeft op dit moment genoeg verdedigers. Toch wordt er druk gezocht naar een nieuwe mandekker. Dat heeft alles te maken met contractsituatie van Antonio Rüdiger. Hij is over een jaar transfervrij en het lijkt er niet op dat de club en de speler tot een nieuw akkoord gaan komen. 

Lees ook: 'Bayern München wil Rüdiger'

De Ligt zou in dat geval hoog op het verlanglijstje staan als opvolger. Een makkelijke deal zal dat niet worden; volgens Italiaanse media heeft de 22-jarige Nederlander een clausule ter waarde van 150 miljoen euro in zijn contract bij Juventus staan. Dat bedrag gaat de regerend Champions League-winnaar niet betalen, maar mogelijk valt er over een deal te praten als de verdediger bij Juventus nog vaker genoegen moet nemen met een plek op de reservebank.

Zaakwaarnemer Mino Raiola kwam vorige week al met geruchten over De Ligt in Tuttosport. "De Ligt is een van de beste centrumverdedigers van Europa. Hij zou Juventus aan het einde van het seizoen kunnen verlaten. De transfermarkt werkt soms zo", liet de spelersagent weten. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/390648/allegri-dient-raiola-van-repliek-de-ligt-blijft-hier-nog-jaren/,_blank,De trainer van De Oude Dame wilde daar echter niets van weten]: "De Ligt is een jonge speler met kwaliteiten, maar ook hij moet zich verbeteren. Ongeacht hoeveel wedstrijden hij speelt, zal hij nog jaren bij Juventus blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen