Willem II
0 – 0
Fortuna Sittard

Vink: "Veerman kan makkelijk bij een topclub spelen"

24 september 2021 – Joey Veerman is rijp voor een topclub. Die conclusie trok analist Marciano Vink na diens optreden met sc Heerenveen tegen Feyenoord. De middenvelder had het moeilijk in Rotterdam, maar liet tien minuten voor tijd toch zijn klasse zien met een prachtige, zelf opgezette goal. 

Vink: "Veerman kan makkelijk bij een topclub spelen"

De aanval begon toen Veerman zelf de bal als achterste man bij Heerenveen kreeg. Daar liep hij met een versnelling direct drie Feyenoorders voorbij, waarna hij de bal naar voren gaf en zich direct weer aanspeelbaar maakte. De aanval zou uiteindelijk op het randje van de zestien opnieuw bij Veerman terechtkomen, waarna hij de bal achter zijn standbeen langs klaarlegde en met links in de kruising plaatste. "Dit is wat je graag van hem ziet", vatte Vink in de studio van ESPN samen.

Het riep de vraag op of Veerman, die in de rest van de wedstrijd meer moeite had zich te laten gelden, klaar is voor een topclub. Dat hij niet kon uitblinken in De Kuip, is volgens Vink begrijpelijk. "Tegen dit Feyenoord is het ook voor hem lastig. Je bent ook afhankelijk van wat er om je heen staat, hoe je de bal aangespeeld krijgt, waar je de bal aangespeeld krijgt...", verdedigde hij de middenvelder.

"Weet je wat het is? We hebben genoeg topwedstrijden gezien waarin middenvelders bij topclubs het ook niet altijd lieten zien", ging hij verder. "Voor Joey leggen we de lat heel hoog. We willen geniale dingen van hem zien, maar bij een topclub speelt ook niet iedereen altijd geniaal. Ik denk dat hij makkelijk bij een topclub kan spelen. Hij zal het daar echt wel in grote gedeeltes van wedstrijden laten zien."

Vink riep dan ook op om Veerman iets minder kritisch te beoordelen. "Ik denk dat we hem niet meer langs de meetlat moeten leggen. We weten gewoon wat hij kan, waar hij toe in staat is. Ik denk dat dat genoeg is", besloot hij.

Lees ook: Veerman hoorde Feyenoord-supporters: "Volgend jaar hier"

Eredivisie

gerelateerd