Eredivisie maakt gebaar naar fans bij terugkeer volle tribunes

24 september 2021, 10:13   Bijgewerkt: 24 september 2021, 10:20

Voor het eerst in achttien maanden mogen de tribunes in de Eredivisie komend weekend weer helemaal vol. Om dat te vieren wilden de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie een speciaal gebaar maken. Daarom zijn het niet de scheidsrechters, maar supporters van de clubs die de komende twee weekenden het eerste fluitsignaal verzorgen.

Jan de Jong van de Eredivisie CV en Marc Boele van de Keuken Kampioen Divisie kwamen gezamenlijk met een uitleg. "We hebben allemaal lang moeten wachten om weer terug te mogen naar volledige capaciteit. Daarom leek het ons mooi om de fans het eerste fluitsignaal te laten verzorgen. We hopen dat het weer net zo sfeervol wordt op de tribunes als voor de coronaperiode", schreven zij in een persbericht. 

Aan de clubs is gevraagd om zelf een supporter aan te dragen die het verdient om het eerste fluitsignaal te laten klinken. "Op hem of haar zijn dan voor de wedstrijd alle schijnwerpers gericht", legde een woordvoerder uit tegenover NU.nl. "Er wordt afgeteld naar de aftrap en die betreffende persoon fluit dan de wedstrijd in gang."

Het is dit weekend voor het eerst sinds maart 2020 dat de stadions weer vol mogen. De afgelopen periode waren supporters ook al welkom, maar tot dit weekend ging het om twee derde van de bezetting. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen