Transferweekje: opvolgers Koeman staan klaar, Onana en De Ligt

25 september 2021, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Opvolgers Koeman

Tsja, de vraag is momenteel niet of, maar wanneer Ronald Koeman ontslagen gaat worden. De Nederlandse coach ligt zwaar onder vuur en het gaat meer over zijn opvolgers, dan over zijn eigen omstandigheden. Heel veel namen hebben de revue gepasseerd: onder andere SPORT weet dat Roberto Martínez de topkandidaat is. Er zou zelfs al een clausule zijn om hem naar Catalonië te halen. De Spaanse journalist Gerard Romero kwam met een lijstje van acht namen, waarbij Xavi en Jordi Cruijff volgens hem de beste papieren hadden. Volgens RMC Sport is Reims-coach Oscar Garcia ook een optie. Verder kwamen de namen van Erik ten Hag, Marcelo Bielsa, Antonio Conte, Phillip Cocu en Francisco Javier García Pimienta langs in de Spaanse media. Wie gaat het worden? 

Rüdiger-situatie kan De Ligt transfer opleveren

Onana lijkt Ajax-uitweg te hebben gevonden

André Onana lijkt zich te kunnen gaan opmaken voor een vertrek bij Ajax. De doelman uit Kameroen zou volgens de gerespecteerde journalist Fabrizio Romano dicht bij een akkoord zijn met Internazionale. Tijdens de zomerse transferwindow werd de naam van de 25-jarige sluitpost ook al veelvuldig gekoppeld aan de Italiaanse landskampioen. Samir Handanovic is de huidige nummer één bij Internazionale, maar zal gezien zijn leeftijd (37) niet meer jaren meegaan. In het blauw-zwarte deel van Milaan zou Onana mede daarom worden gezien als ideale opvolger van de Sloveense goalie. Ajax schreef Onana onlangs wel nog in voor de Champions League, maar de kans dat de voormalig publiekslieveling nog in actie komt voor de Eredivisie-koploper lijkt klein. Al gaf De Telegraaf-journalist Mike Verweij aan dat Onana toch nog wel zou willen praten met de Amsterdammers...

Seuntjens zag fraaie transfer naar Feyenoord afketsen

Waar gaat Lang naartoe?

Noa Lang gaat als een raket. Het moet raar lopen wil de 22-jarige buitenspeler van Club Brugge komend jaar geen mooie transfer maken. Zaakwaarnemer Bart Baving erkende deze week dat AC Milan gecharmeerd is van Lang. Maar ook in Engeland wordt over de oud-Ajacied gesproken. Arsenal, Leicester City en Leeds United zouden Lang in het vizier hebben. Volgens voormalig Engels international Gabby Agbonlahor zou Lang perfect passen bij Leeds. "Leeds heeft een nummer tien nodig die de bal opeist en er vervolgens iets mee doet. Leeds scoort niet, dus ze hebben versterking nodig.", zegt Agbonlahor tegen Football Insider. "Als Lang beschikbaar is, moet Leeds hem absoluut halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen